
Vertėjas
Konservavimas reikšmė
Konservavimas - (lot. consenare - išsaugoti):L specialus maisto produktų apdorojimas, saugantis juos nuo gedimo; ~u sunaikinami mikrobai (pn> dūktų gedimo priežastis) arba sustabdoma jų veikla; ~o būdai yra šie: p a s t e r i z a v i m a s - maisto produktų kaitinimas 65-95 °C temperatūroje; sterilizavimai - maisto produktų kaitinimas 40-90 min. 108-121 °C temperatūroje; š a l d y m a s-mikrobą naikinimas užšaldymu arba atšaldymu; d ž i o v i n i m a s - k. išgarinant iš produkto vandenį; produktas ilgai negenda, jei drėgmės jame yra mažiau negu 15%; taip pat sūdymas, marinavimas, rauginimas ir rūkymas; 2. apdorojimas įvairiomis priemonėmis kokio nors daikto, kad jis negestų ir nekistų.Konservavimas angliškai, latviškai
Kirčiavimas:
1. Konservãvimas (dktv. vyr.gim. vnsk. V. nesngr.)
Terminų žodynas